zaterdag 28 juli 2012

Dag 1 Amsterdam - New York


´s Morgens om 8.30 vertrokken we richting Schiphol. Volgens de nieuwsberichten zou het de drukste dag van het jaar worden op Schiphol, maar daar hebben we geen last van gehad. Thuis al ingecheckt en we konden direct de bagage inleveren. En ook het ´boarden´ verliep bijzonder snel.  De vlucht is ons erg meegevallen. Rick  en Vera vonden het vliegen geweldig. Lang leve het entertainmentsysteem aan boord. Keuze uit tientallen recente films en spelletjes  op de schermpjes in de stoel voor je; de tijd vloog letterlijk om. Het eten en de hapjes en drankjes waren prima verzorgd. Bij Immigration op JFK moesten we nog wel een klein uurtje in de rij, maar na het maken van foto’s en vingerafdrukken konden we hier ook snel door naar de ‘ yellow cabs’.  Na drie kwartier  (en misselijk van de agressieve rijstijl van de taxichauffeur) stonden we voor Novotel Times Square.  De kamer is vrij eenvoudig, maar we hebben geweldig uitzicht op Times Square; het kloppend hart van NYC. Na ons opgefrist te hebben liepen we richting Times Square.  Wat een indrukwekkende kermis met al die verlichte reclameborden.  Je hoort hier ook steeds die kenmerkende politiesirenes.  We hebben nog wat gegeten bij de Mac, maar toen ging bij ons al snel het licht uit. Dus weer terug naar het hotel en ons bedje ingedoken.  Omdat we nog moeten wennen aan het tijdsverschil  zijn  we de volgende morgen (zaterdagochtend) al om 4.00 uur wakker (behalve Pieter). We kletsen op fluitstertoon wat over de eerste vakantiebelevenissen en ik type ondertussen m’n verslagje even in Word,  zodat ik het straks kan overzetten op het blog.  Ik ben benieuwd naar de belevenissen van de komende dag….5 opmerkingen:

 1. hoi, super wauw leuk! fijn dat jullie goed zijn aangekomen!

  groetjes van ons beau bianca hidzer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi PJRV, goed om te horen dat jullie goed aan zijn gekomen. Hebben jullie de drukste dag op Schiphol goed doorstaan? We zitten met z'n allen in Munein de eerste fotootjes al te bekijken. Groetjes van iedereen en "tot vanavond". Heel veel plezier daar, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie favoriete zwager28 juli 2012 om 16:21

  Echt leuk om te lezen hoe het met jullie gaat! Trouwens, hoe zit het met parkeren in Amerika? Hebben ze daar ook blauwe zones? Hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moai dat jim goed oankaam binne. We bliuwe jim folgjen.

  Ruurd en Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig dat uitzicht vanuit het hotel.
  Heel veel plezier in deze super stad!

  BeantwoordenVerwijderen