zondag 29 juli 2012

Dag 2 - New York City (Lower Manhattan)

Vanmorgen hebben we eerst sandwiches en flesjes jus gehaald als ontbijt en dit op onze hotelkamer opgegeten. Daarna hebben we de metro naar Brooklyn genomen. We wilden graag bij zonsopkomst via de Brooklyn Bridge naar Manhattan lopen, maar dat liep een beetje mis. Ten eerste was het zwaarbewolkt en ten tweede bleken we over de Manhattan Bridge lopen. Ach, zo hadden we wel een mooi gezicht op de Brooklyn Bridge.

Via de Manhattan Bridge liepen we zo Chinatown in. Leuke ervaring om door deze Chinese wijk te lopen. Pieter wilde toch graag nog even op de Brooklyn Bridge staan, dus daar zijn we ook nog een eind opgelopen. Hierna zij we door de financiƫle hart van Manhattan gelopen langs de Stock Exchange en door Wallstreet. Natuurlijk of even op de foto met de Charging Bull. In Trinity Church hebben we nog een kaarsje aangestoken. Het blijft een vreemd gezicht, zo'n kerk, ingeklemd tussen de hoge 'skyscrapers'

We hadden kaartjes voor het 9-11 Memorial om 12.30 uur. We waren aan de vroege kant, maar dat bleek geen probleem. Na een uitgebreide security-check konden we naar binnen. We zagen de Reflecting Pools op de plaats waar eens de Twin Towers stonden. In de rand stonden en de namen van de omgekomenen in de rand gegraveerd. Indrukwekkend! Het museum was helaas nog gesloten. Omdat (schoon)vader/pake jarig was, hebben we nog even geskypt om hem te feliciteren. Na een wandeling door Battery Park zijn we met de (gratis) ferry naar Staten Island gevraren langs het Vrijheidsbeeld. Erg leuke ervaring!

Hierna waren we eigenlijk erg moe en zijn we met de metro weer terug naar het hotel gegaan. Even bijkomen en toen heerlijk gegeten bij Sbarro . Hier schep je vanuit een buffet je eten op een kunststof bord en deze plaats je bij de kassa op een weegschaal. Het gewicht van je maaltijd bepaalt de prijs.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Vera,
  Hoe is het met jou? Met mij alles prima, ik mis je wel heel erg. Ik vond de foto's die er op staan heel mooi! Kusjes van Beau

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Beau, Leuk dat je de foto´s mooi vond. Hoe was ponykamp? En de kusjes terug. Groetjes vera

   Verwijderen
 2. Rustig aan beginnen, er is genoeg te doen in New York.
  Have Fun!
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eindelijk in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Veel plezier. Groetjes uit Frankrijk. Marita, Richard, Matthijs en Christa.

  BeantwoordenVerwijderen