zondag 29 juli 2012

Dag 3 - New York (Uptown + Central Park)

Vanmorgen al weer een half uurtje later wakker: 4.30 uur.  Na een uurtje toch maar even de televisie aan. We hebben vanmorgen in het hotel ontbeten. Dit ontbijtbuffet was heerlijk; heel veel keus en heel smakelijk. De kinderen hebben nog nooit zoveel gegeten als ontbijt.

Daarna lopend naar Rockefeller Center. Kaartjes gekocht voor Top of the Rock, het 'obeservation deck' op  67ste verdieping. Hier kan het heel druk zijn, maar we konden zo doorlopen. De lift was is 35 seconden boven en  in de lift zat een glazen plafond, zodat je kon zien hoe snel dit ging ( heel snel!!)
Ondanks de bewolking hadden we toch een geweldig uitzicht. Je krijgt zo een goede indruk hoe vol Manhattan gebouwd is. Hierna ook Rockefeller Plaza bezocht met het bekende gouden Prometheus beeld. Vervolgens hebben we fietsen gehuurd vlakbij Central Park. Vera op een aanhangfiets, omdat er geen juniorfietsen meer waren, maar dat was misschien maar goed ook. Het was ontzettend druk in Central Park; joggers, skater, fietsers, wandelaars, fietskarretjes en paardenkoetsjes. We hebben het hele park rondgefietst, volgens mij wel iets van 16 km. Nog een hele domme actie van mij: tijdens het fietsen wilde ik ook nog wat filmen en toen ik wilde remmen, bleken de remmen heel strak afgesteld en maakte ik een salto met de fiets. Camera liep door, dus het filmpje zou zo in 'Funniest Homevideo's' kunnen. Schade valt mee; camera doet het nog en zelf heb ik alleen een zere pols en schouder plus aardig wat schrammen. Wat een schitterend park en wát groot! Tussendoor nog af en toe gestopt voor een wandelingetje, een blik op Belvedere Castle en een kijkje de hal van het American Museum of Natural History (ook bekend van 'Night at the Museum')Wat een geweldige dag weer. We zijn nu even aan het bijkomen in onze hotelkamer en lopen zo nog even richting de Hudson. Even bij het vliegdekschip USS Entrepid met de Enterprice Spaceshuttle kijken en dan nog een hapje eten.

3 opmerkingen:

 1. Leuk hoor om jullie reisverhalen te volgen! en zulke mooie foto's..
  Wat overweldigend zo'n stad. Groetjes van hieruit Wytgaard van BBH

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo!

  Wat een superactie,Jo! Hahaha wij zijn erg benieuwd naar het filmpje! Gelukkig is het goed afgelopen.
  Wat een mooie foto's zijn er al gemaakt!
  We genieten van elk nieuwe blog. Veel plezier vandaag en voorzichtig met fietsen :->

  BeantwoordenVerwijderen
 3. FIETSEN IN NEW YORK
  Het was een geweldige tijd in New York met 5 dames. Een van de leukste dagen was toch wel op de fiets door New York. Zo zie je deze stad van een andere kant. Niet alle wegen hebben hier fietspaden, dus af en toe wel een beetje spannend. Niet echt aan te raden als je kleine kinderen hebt. We hebben onze fietsen gehuurd bij Askin. Zie ook: www.centralparkbikerent.com. Aanrader!!

  BeantwoordenVerwijderen