maandag 30 juli 2012

Dag 4 - New York-Washington DC

Gisteravond nog een flinke wandeling gemaakt. Eerst nog even geshopt op Times Square. Het was hier superdruk, heel veel straatartiesten,  hiphoppers, etc. Een gezellige drukte en toen door naar het vliegdekschip USS Enterpid die aangemeerd ligt in de Hudson. Het bleek nog een heel eind lopen, maar Pieter wilde heel graag de spaceshuttle zien die er op staat. Eenmaal aangekomen bleek de shuttle geheel overkapt te zijn en we hadden geen zin meer het schip op te gaan. Helaas, misschien nieuwe kans in het Space-and-Airmuseum in Washington DC.
Nu wachten we in Penn-Station op de trein en hier is gratis Wifi beschikbaar. New York zit er weer op. Wat een geweldige, bruisende stad. Heel bijzonder. Veel gezien. Maar ik moet zeggen dat ik 2,5 dag New York voor mij ook wel even genoeg is.  Ik had de treinkaartjes al in okober  vorig jaar gekocht. Ik moest de steepjescode onder een scanner in de stationshal houden en toen werden onze op naam gestelde treinkaartjes geprint. Werkt perfect! We stappen zo op de trein, wordt vervolgd..
Ps: bedankt voor jullie reacties en mailtjes; leuk hoor!

Zo, we zijn in ons hotel aangekomen. De treinreis is prima voorlopen, lekkere stoelen en zo konden we even een beetje bijkomen van een paar drukke dagen. Daarna met de taxi naar ons hotel.We zitten in Hotel Harrington, vlakbij The White House en ik heb na de boeking lang getwijfeld of ik gezien de slechte recensies niet op zoek moest naar een ander hotel. Ik ben blij dan ik dat niet gedaan heb, want ondanks dat het hotel qua inrichting zwaar gedateerd is, heeft dat ook wel zo haar charmes. Het is wel schoon en ruim. We slapen vannacht onder lakens met dekens en een sprei, ha, ha. We hebben net echte Amerikaanse hamburgers met chips gegeten bij Harry's Bar naast het hotel en dat was net waar Rick zich erg op had verheugd. Morgen gaan we Washington verkennen. Hoe we dat gaan doen; lopend, fietsend of per bus weten we nog niet...3 opmerkingen:

 1. HOI vera het was heel leuk geweest op ponykamp,hoe gaat het met jolanda? heeft ze nog een zere schouder en pols? onweert het ook daar? hier wel af en toe. veel plezier in Wdc. we lezen alles met veel plezier! dag hoor liefs v BEAU EN OOK VAN PAPA EN MAMA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. New York.is waanzinnig, maar ik vind Washington ook geweldig.
  Daar kom je tijd te kort.
  Have Fun!
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Bijzonder hoor al die mooie plekjes! Lekker genieten van jullie reis, wij genieten mee van deze kant!

  Liefs Fam. Terpstra

  BeantwoordenVerwijderen