woensdag 1 augustus 2012

Dag 5 - Washington DC

We hebben heerlijk geslapen in onze kingsize-bedden. Het continental ontbijtje van het hotel was eenvoudig, maar prima. We zijn eerst naar The Old Post Office gelopen. Dit gebouw heeft een grote klokkentoren en met een lift kun je boven in de toren komen. Vanaf deze toren heb je een mooi uitzicht over The Mall. Hierna naar The Mall gelopen en wat foto's gemaakt van het Washington Monument. Wat een enorm grote obelisk is dit als je er dichtbij staat. Wat is Washington een bijzondere stad; een totaal andere sfeer dan New York. Ik was hier graag nog een dagje langer geweest. We lopen door naar het American Museum of Natural History. De staatsmusea hebben gratis toegang dus we konden zo doorlopen (wel na de gebruikelijke uitgebreide security-check; bagage door de röntgen en wij door een poortje). Wat een prachtig museum!

Lang niet alles kunnen zien, helaas. Hierna The Mall overgestoken richting het National  Air and Space Museum. Ook dit is een prachtig en enorm groot museum over al vormen van lucht- en ruimtevaart en waar je met gemak een dag kunt rondlopen. De spaceshuttle die Pieter hier dacht te kunnen zien, blijkt in het Smithsonian in Dalles te staan, dus weer niet gelukt. Toen we naar buiten liepen, kwam er nog even een korte maar flinke bui en besloten we nog een derde museum te pakken, het National Gallery of Art. Hier zochten we de Nederlandse meesters op zoals o.a. Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Van Dyck. We liepen gelijk op het portret van Saskia van Uylenburg (vrouw van Rembrandt) af. Zo leuk omdat Vera in okober in een toneelstuk de jonge versie van Saskia speelt. Zie hier de gelijkenis:


Hierna hebben foto's gemaakt van het Capitool en liepen we terug naar het Washington Monument en toen door naar The White House. Obama zijn we niet meer tegengekomen, helaas. Op de terugweg hebben we bij de Subway nog wat broodjes en jus gehaald en hebben we er een picknick op ons grote bed in de hotelkamer van gemaakt. Net alvast ingecheckt voor de vluchten van morgen. De klok gaat voor ons dan weer drie uur terug en zal het tijdsverschil met Nederland negen uur zijn. Tot nu toe loopt alles op rolletjes en zit er niets tegen (bijna eng). Voor morgen: op naar 'Viva Las Vegas!'2 opmerkingen:

 1. Net te kort om alles te zien in Washington, misscien een reden om weer een keer terug te gaan;-)
  Op naar Vegas waar de dollars rollen.
  Have fun!
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zie net pas jullie blog via het Amerika forum, wat een leuke foto bij het portret van Saskia en haar look-a-like! Veel plezier in de mooie natuurparken!

  BeantwoordenVerwijderen