zaterdag 11 augustus 2012

Dag 15 Los Angeles, Hollywood

Vandaag gaan we naar Universal Studios Hollywood. We zitten op een afstand van 5 rij-minuten van het park. We ontbijten in het hotel en gaan op pad. Toegangskaarten en parkeerkaart thuis al via internet gekocht en uitgeprint, dus om 9.00 uur lopen we het park al in.


Ik had op internet gelezen dat je het park het beste achterin kunt beginnen als je vroeg bent en we starten met de Studiotour. Het is er toch al druk, maar het loopt allemaal aardig door en na 20 minuten starten we in een soort treintje met de tour. We rijden langs allerlei filmsets, waarin stukjes van New York, Westernstadjes en Parijs zijn nagebouwd. Verder zien we de filmset van Back to the Future en Wisteria Lane waar Desperate Housewives is opgenomen. Ook de set van War of the Worlds waarbij je een neergestort vliegtuig ziet is indrukwekkend. Leuk, maar weinig actie. Wanneer we een donkere hal inrijden, wordt dat wel wat anders. Hier zien we een 3D-show met King Kong, waarbij ons treintje flink heen en weer wordt geschud. Na de tour gaan we naar The Simpsons Ride. Hierbij zit je in een virtuele rollercoaster. Ik vond deze echt geweldig.


Toen naar Jurrassic Park. Ook leuk, maar eindigde op het einde in een waterballet, waardoor we echt zeiknat zijn. Gelukkig de tassen en camera's goed in plastic verpakt. Het is erg warm, dus we zijn ook zo weer droog. Verder nog een mooie show over Special Effects. Na deze show lopen we heel stoer het House of Horror in. Van wat doodshoofden worden we niet echt bang, maar dan blijkt er met verklede acteurs gewerkt te worden die ons in het donker echt de stuipen op het lijf jagen. Vera vindt het niet leuk meer en halverwege is er een vluchtoptie, waar we dankbaar gebruik van maken (en we zijn zeker niet de enigen, ha,ha).  Als afsluiter bezoeken we de show van WaterWorld. Zoals de naam al aangeeft weer een waterspektakel. Je kunt vooraf  kiezen voor plaatsen waar je niet nat zult worden, maar die zitten helemaal achteraan. We denken dat het wel wat mee zal vallen en hebben mooie plaatsen halverwege. Niet dus, weer zeiknat... Maar wat weer een geweldige show; veel spektakel; met water en vuur. Dan vinden we het wel weer mooi geweest en gaan we bij Tony Roma's Citywalk een hapje eten. Terug in het hotel nemen Pieter, Rick en Vera nog een duik in het zwembad.   

5 opmerkingen:

 1. Vera (Saskia) staat in de LC.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig om te lezen dat Universal Hollywood soms toch net even anders is dan Universal Florida.
  Ideaal dat jullie er ook zo dichtbij zitten.
  Have Fun!
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sla ik vanochtend de LC open, zie ik ineens VERA! Hartstikke mooie foto en leuke toelichting! We zijn trots op je Vera alias Saskia! Groeten Arnold, Nynke en de meiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,
  wat een prachtige verhalen en foto's weer. Erwin en ik moeten maandag weer aan het werk maar dankzij jullie blog waan ik me toch elke keer ook een beetje nog op vakantie. En inderdaad Vera, wat sta je prachtig in de krant. Mijn vader had hem speciaal even opengelegd bij de foto toen ik net bij hem kwam en er zat een erg leuk stukje tekst bij. Veel plezier maar weer en de groetjes uit Minnertsga.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo allemaal

  Als jullie het nog niet wisten,Vera staat in de krant.Daar kregen wij leuke reacties op.Jullie gaan
  maar door met wat volgens mij echt een droomreis is.
  Groetjes mem

  BeantwoordenVerwijderen