zondag 5 augustus 2012

Dag 9 - Zion NP - Bryce NP

Vanmorgen nadat we een ontbijtje op hadden gegeten, de koffers gepakt en gelijk uitgecheckt. Met een shuttlebus naar Grotto Picnic Area gereden en vanaf daar gestart met de wandeltocht naar Angels Landing. Dit is een flinke klim vanuit het dal van de canyon naar boven naar de rim. Halverwege deze trail heb je de Walter's Wiggle's een pad stijl omhoog met 21 haarspeldbochten.
Dat was best zwaar, temeer omdat de temperatuur F 104 ( 40C) aangaf. Rick voelde zich niet lekker en toen we bijna bij het uitzichtspunt waren, moest hij overgeven en besloten we direct om weer terug te keren.  Terug in het dal nog even lekker pootje kunnen baden en dammetjes bouwen en toen ging het ook al veel beter met Rick. Vervolgens in de auto gestapt en richting Bryce. Wat een bijzondere rit. Het landschap veranderd voortdurend; van enorme rotspartijen tot een glooiend landschap, van dor en droog naar prachtig groen. Onderweg nog even een fotostop bij Cheakerboard Mesa. Deze berg heeft een vierkantjespatroon (schaakbord)  ontstaan door erosie.


We zijn net aangekomen in Bryce View Lodge. Dit is een motel vlakbij de ingang van het park en we zitten op de eerste verdieping. Erg leuk om steeds weer op een totaal andere plek te logeren.

4 opmerkingen:

 1. Hallo familie!

  Wat heerlijk om elke ochtend jullie verslag te lezen! Dit gaan we na jullie reis vast ontzettend missen! Wat beleven jullie veel!
  Gelukkig voelde Rick zich al snel beter.
  Wat een prachtig landschap. Hoeveel foto's heb je al gemaakt,Jo? :->>>

  Veel liefs van Rienk,Kitty en Hidde

  Ps: Hidde kan sinds een paar dagen op zijn zij rollen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou de beentjes zullen wel moe zijn na zo'n klim. ;-)
  Mooie foto's weer, we krijgen zo een goede indruk van jullie reis.
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo de Roosjes,
  Wat een avonturen hebben jullie al mee gemaakt en wat hebben jullie al veel gezien. Wij zijn zelf gistermiddag terug gekomen en ik heb net in 1 keer al jullie belevenissen gelezen. Zeer indrukwekkend allemaal. Een reis om nooit te vergeten. En wat een mooie foto's zeg. Heb gewoon zin om jullie achterna te reizen. Nog heel veel plezier gewenst.

  Liefs van Erwin Yvonne Rowan en Lieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf, maar ook pittig kan ik me voorstellen. Ongelofelijk hoe het landschap steeds verandert! Fijn dat Rick weer opgeknapt is! Veel plezier! X Fam. Terpstra

  BeantwoordenVerwijderen