ZW-Amerika

ROUTEKAART:

Op dag 5 landen we om 15.48 uur (lokale tijd) op McCarran International Airport in Las Vegas (overstap  van maar 45min. in Memphis, Tennessee). Met een shuttlebus worden we dan naar de Car Rental van Alamo gebracht. Hier halen we onze standard-SUV op en dan rijden we naar ons hotel.

LAS VEGAS (2 nacht):
Geboekt voor het Monte Carlo Resort & Casino, centraal gelegen op de Strip en een kamer met Strip View. Het hotel heeft 3000 kamers. Alhoewel perfect geleden aan de Strip wordt het hotel wel oubollig genoemd. Hmmm....het kan zijn dat we dit nog veranderen. Vermoedelijk zijn we dan een beetje gaar van de vlucht vanuit Washington DC. We gaan eerst met een shuttle onze huurauto (Standard SUV) ophalen bij Alamo. Dan naar ons hotel en even bijkomen. 's Avonds alvast een klein stukje Strip verkennen. Volgende ochtend even zwemmen in de diverse zwembaden van het Monte Carlo en dan nogmaals de Strip bezoeken. Door de grootte van de hotels worden afstanden tussen de hotels nog al een onderschat. Dus voor het noordelijke deel zullen we vermoedelijk ook de auto gebruiken. 
De Strip
Naast de meest bizarre hotels die we graag willen zien, hebben we ook het volgende nog ons verlanglijstje: de dansende fonteinen van Bellagio, bij Mirage de vulkaan-uitbarsting, en de spectaculaire zeeslag/watershow 'Sirens of TI' bij Treasure Island. Ook een bezoekje aan het 'oude' Las Vegas ligt in de planning. Om toeristen te blijven trekken is hier de Fremont Street overdekt met een koepel waarin meer dan 12 miljoen led-lampjes zijn verwerkt. En...natuurlijk nog even een gokje wagen in deze Sin City.. wie weet..? Mocht er nog tijd over zijn dan is een bezoekje aan Las Vegas Premium Outlets ook zeker interessant. mocht er t in de planningwaar we worden begroet door 'Vegas Vicky' en 'Vegas Vic'.
Vegas Vic op Fremont Street

File:Fremont Street 09.JPG
Fremont Street's illuminated "Space Frame".


De volgende dag vetrekken we naar Zion NP.

ZION NATIONAL PARK (1 nacht):

Geboekt in het NP zelf, in een Western Cabin in Zion Lodge in Zion NP.  Lekker eten in de Redrock Canyon Grill.   De 'Red Permit' hebben we onlangs via de post al thuis ontvangen. Hiermee mogen we met onze auto het park in naar Zion Lodge. 's Avonds wanneer het weer rustig is in het park, schijnen wilde beesten als herten, vossen rondom de lodge lopen. Er zijn hier diverse prachtge trails te lopen. Vermoedelijk is één dag tekort hier, gezien alle enthousiaste verhalen. Ik verwacht dat we bij aankomst nog wel de Emerald Pools trail te kunnen doen. Hiervoor hoeven we niet met de shuttle-bus, want deze trail start recht tegenover Zion Lodge. De volgende dag hebben nog een uurtje of 4-5 om nog een mooie trail te lopen Riverside Walk of de Taylor Creek Trail.
Canyon Overlook Trail

De volgende dag rijden we richting Bryce via de UT-9. Na de eerste tunnel willen we een stop maken om de Canyon Overlook Trail te lopen. Dit is een relatief korte en eenvoudige trail en het uitzicht over de canyon moet geweldig zijn.
BRYCE NATIONAL PARK (1 nacht):
- Geboekt voor Bryce View Lodge. Lekker dichtbij het Bryce National Park. Het motel staat vlakabij dit cowboy winkelstraatje

Na het ontbijt bezoeken we Bryce Canyon National Park (eerst lang het Visitors Center). Hier zien we de 'hoodoos' die zo kenmerkend zijn voor dit park. Vanuit Bryce Point is dit Bryce-amfitheater prachtig zichtbaar. Hier zijn mooie wandelingen mogelijk: vanuit Sunrise Point de Queen's Garden Trail ( 2,5 km, duur 1-2- uur) of vanaf Sunset Point de  iets pittiger te wandelen Navajo-Trail (3,5 km in 1-2 uur). Of beide...

Dan vertrekken we richting Page. Vlak voordat we in Page aankomen, rijden we over de Glen Canyon Dam. Of beter gezegd; over de brug er naast. Na de bouw duurde het 17 jaar voordat het Lake Powell vol zat.


PAGE (1 nacht):
Upper Antelope Canyon
Lake Powell
Hier willen we graag de de Upper Antelope Canyon gaan bezoeken.  De Upper Antelope Canyon is ongeveer 90 meter lang, en de wanden zijn gemiddeld zo’n 40 meter hoog. De Canyon ligt binnen in een hoog, rood zandstenen plateau; de ingang is een smalle opening die je niet het idee geeft dat er iets bijzonders te zien zal zijn. Maar dat verandert direct nadat je naar binnen loopt, je bevindt tussen glooiende zandstenen wanden, die prachtige kleuren krijgen in het gefilterde zonlicht. We hebben de tour geboekt van 11.30 uur, de lichtinval schijnt dan het mooist te zijn.uur. Misschien kunnen we 's morgens nog een duik nemen in het Lake Powell. Er is een mooi strand 15 km boven Page (afslag Lone Rock Road).
Horseshoe Bend (Google Maps) rechtboven: stukje van Page
De volgende dag gaan we op weg naar de Grand Canyon. Onderweg willen we graag de Horseshoe Bend bekijken. Dit is een van de meest spectaculaire hoefijzervormige bochten in de Colorado River. Deze gigantische bocht heeft zich een paar mijl ten zuiden van Lake Powell en de Glen Canyon Dam gevormd in miljoenen jaren oude lagen van Navajo Sandstone. Rondom en binnenin de bocht bevinden zich rotswanden die meer dan 300 meter boven de rivier uitsteken. Het is een pittige wandeltocht in vaak de brandende zon door mul zand, maar schijnt zeer de moeite waard te zijn. 

Horshoe Bend


GRAND CANYON (2 nachten):
- Grand canyon National Park
Hier hebben we geboekt voor Maswik Lodge in het Grand Canyon National Park. De cabins liggen op 6 minuten lopen van de Southrim. Het lijkt me geweldig om de zonsopkomst en zonsondergang mee te maken. Het schijnt een prachtig kleurspektakel op de rotsen te zijn. Er rijdt een gratis pendelbus langs de Hermit Road naar de acht uitkijkpunten die langs deze route liggen.


LAKE HAVASU CITY (1 nacht):
In Lake Havasu City geboekt bij Travelodge. Als we hier aankomen, hebben een flinke reis gehad vanuit Grand Canyon NP en de volgende dag rijden we het langste stuk van onze reis, nl. een kleine 500 km naar de Hollywood Hills in Los Angeles. We nemen even een kijkje bij de Londen Bridge, verder niets op het programma. 

Op weg naar LA komen we ook langs enkele ghosttowns. Het lijkt me leuk om zo'n stadje te bezoeken. Bijvoorbeeld Calico (info Calico). Wel toeristisch en commercieel opgezet. Maar ach... dat geldt bijna voor alle hoogtepunten van onze reis :-)LOS ANGELES (2 nachten):
Los Angeles is de grootste stad van de staat Californië. Geboekt voor Best Western Plus Hollywood Hills. Mooie lokatie! Er zijn hier enkele kamers waar je vanuit het raam het Hollywoodsign kunt zien. Het hotel is vlakbij Universal Studios (map) gelegen. Hier hebben we inmiddels al tickets voor aangeschaft. Verder Sunset Boulevard, Walk of Fame en Beverly Hills natuurlijk toch even zien. Wie weet lopen we nog wel een bekende hollywoord-ster tegen het lijf.  De volgende ochtend een korte rit naar Santa Barbara. Hier willen we de stranden van Santa Monica en Venice Beach bezoeken.

FacilitiesSANTA BARBARA
In  Santa Barbara zitten we in het hotel genaamd  'Lemon Tree Inn' .
- bezoek missiepost

Op weg naar Monterey, onze volgende overnachtingsplaats, rijden we langs  Big Sur. Een schitterende kustlijn.MONTEREY
Hier overnachten we in Hotel Pacific. Incl. continentaal ontbijt en 's middags een receptie met gratis hapjes en drankjes. Op loopafstand van de kust. Verder:
- Monterey Bay Aquarium
- Cannery Row17 miles drive
- lone cypress

YOSEMITE NATIONAL PARK
Hier hebben we al op 2 oktober een tenthuisje (cabin) geboekt voor 2 overnachtingen. Lekker basic, maar wel in hartje Yosemite NP in Curry Village (Signature Tent). Het lijkt me geweldig hier de Panorama trail te lopen. De tocht start op Glacier Point. Op de plattegrond lijkt dit vlak bij Curry Village te liggen, maar naar nu blijkt moet je hiervoor eerst naar Yosemite Village lopen 40 min. (of met shuttle-bus) en dan met de bus nog ruim een uur rijden naar boven naar Glacier Point. De tocht schijn je in zo'n 6-8 uur te kunnen lopen. Veel 'naar beneden' maar in de vallei ook nog het nodige klimmen. Ik lees veel over spierpijn de dag daarna.. ook lastig in te schatten of kinderen de tocht goed kunnen lopen. Maar het lijkt me geweldig! Update: wel alvast tickets gereserveerd voor de bustour naar GlacierPoint van 8.30 a.m. (tickets $ 90,- voor 3 volwassenen en 1 kind). Deze zijn in het hoogseizoen vaak uitverkocht en we willen liever niet  een latere tour en in het (pik)donker weer aankomen in de vallei. Eventueel is de Mist-trail een prima alternatief kunnen zijn. Hierbij een You tube filmpje van Yosemite NP. Adembenemende schoolheid van de natuur!

We komen het park binnen via de Arch Rock Entrance: deze toegang loopt van Merced in het westen over Highway 140 naar Yosemite. Het zou prachtig zijn waneer we de mammoetbomen (Giant Sequoias) zouden kunnen bewonderen, maar dan moeten we toch nog een aardig stukje naar het zuiden rijden.

Op weg naar SF langs Columbia State park

SAN FRANCISCO
Geboekt voor 2 nachten bij het Town House Motel, gelegen in het charmante Marina District in San Francisco, op slechts drie blokken van Union Street met de verleidelijke winkeltjes, food & beverage, chique boetieks, galeries, cafes en restaurants.
Ik verwacht dat we deze laatste dagen van de vakantie al aardig vermoeid zullen zijn van alle belevenissen. Het lijkt mij daarom wel handig om voor een leuke tour te kiezen die je naar de leukte plekjes brengt, zodat we dat verder niet meer zelf hoeven uit te zoeken. Ik lees goede berichten over Mr. Toad's Tours
Update: Mr. Toad's is er mee opgehouden (gelukkig nog geen tickets gekocht). Op zoek naar een alternatief..
- Golden Gate Bridge:
De Golden Gate Bridge is een hangbrug over de gelijknamige zeestraat Golden Gate die het schiereiland van San Francisco met het ten noorden van de zeestraat gelegen Marin County verbindt. De brug is hoog genoeg om de grote zeeschepen de Baai van San Francisco en de haven van San Francisco zonder problemen te laten bereiken. De brug is 2737 m lang, en overspant 1280 m water. De brug hangt aan kabels van ongeveer 1m (92,7cm) diameter. Misschien is fietsen over de GGB huren een leuk idee..

- Lombard street:
Lombard Street is een oost-west straat in San Francisco. Ons hotel is ook aan de Lombard Straat gevestigd. Aan het rechte stuk, weliswaar.  De straat staat bekend als de meest bochtige straat van de wereld, hoewel dit slecht een klein stukje van de gehele straat betreft. Het stukje is slechts één huizenblok lang, maar telt acht scherpe haarspeldbochten.

- Cable Cars:

- China town:
Chinatown San Francisco is na Chinatown New York de grootste Chinatown in Noord-Amerika. Er wonen ongeveer 100.000 mensen

- Pier 39:
Webcam pier 39.

The painted ladies
Bestand:Pier 39 San Francisco CA.JPG
Fischermans Wharf
- Alcatraz:
Alcatraz is een eiland in de Baai van San Francisco. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. Maar liefst 1545 gevangenen hebben het eiland als standplaats gehad. De beroemdste gevangene was Alphonse "Al" Capone