Vervoer

Vliegtuig:
Amsterdam - New York /San Fransisco - Amsterdam : geboekt bij KLM.com.
In eerste instantie zou de vlucht naar New York worden uitgevoerd door een Boeing 777-200, maar dit is gewijzigd in een Boeing 777-300. We zitten op de heenreis op rij 16 (van de 63) en op terugreis op rij 30 (van de 68).Binnenlandsvlucht van Washington DC naar Las Vegas:
Geboekt via worldticketcenter.nl uitgvoerd door Delta Airlines. Tussenstop in Memphis. Onze stoelen zijn al uitgezocht. We zitten op rij 14 in beide toestellen. Update: Vlucht DL1279 vertrekt eenhalf uurtje later.


Taxi:
Met de trein van JFK naar Midtown Manhattan
Een bezoek aan NYC is niet compleet zonder een rit in een 'Yellow Cab'. Dus na aankomst op JFK gaan we met de taxi naar ons hotel.

Trein:
Met de trein van New York naar Washington DC
Van NYC Penn Station naar Washington DC Union Station met Amtrak. De rit duurt 3 uur en 37 minuten. Afstand circa 360 kilometer. Treinreis geboekt, bevestigingsmailtje met barcode uitgeprint en ter plekker onder een 'Quik-Trak ticketing kiosk scanner' houden en dan rollen onze tickets er uit (hopen we...).


Auto:
Autohuur Las Vegas - San Fransico 16 dagen:  Geboekt via drive-usa.de (is van: usareisen.de, maar dan de engelstalige site). Een StandardSUV gehuurd. We zijn heel benieuwd welke auto we mee zullen krijgen...


Metro:
NYC: MTA. Nog uitzoeken of een metrocard voordeliger is dan losse kaartjes

Hop on hop off:
Hop-on-hop-off-tour door Washington DC. Diverse loops. Vanwege de veelal negatieve berichten over deze tours, gaan we het vervoer waarschijnlijk zelf regelen. Gewoon de taxi, metro en de beentjes.

Fietsenverhuur:
Aangezien we heel wat loopkilometers in New York zullen maken, lijkt het me erg leuk om in Central Park fietsen te kunnen huren. Gezien de grootte van het park is lopen ook bijna geen optie om het hele park te verkennen. Verder is het huren van fietsen in Washington en San Francisco ook nog een optie.

Tours:
San Francisco is de laatste stad van onze reis. Hier lijkt een tour van Mr. Toad's ons wel wat. Resencies zijn ook positief. En zo op het laatst van de reis ook wel lekker gemakkelijk.