donderdag 9 augustus 2012

Dag 13 - Grand Canyon - Lake Havasu City

Vanmorgen pakken we de koffers weer in voor een lange rit (400 km) naar Lake Havasu City. Onderweg namen we de afslag naar Seligman om een klein stukje van de Route 66 te rijden. De hoofdstraat in dit kleine dorpje bestaat vooral uit eettentjes en souvernirwinkeltjes met gekke uitdossingen om klanten te lokken en de gedachte aan de legendarische Route 66 levendig te houden. We zijn even door dit straatje gelopen en hebben nog wat souvenirtjes gekocht.Toen weer verder. We zagen in de auto de temperatuur steeds verder oplopen (ik heb 'm voor het gemak op graden Celsius gezet ipv Fahrenheit, dan hoeven we niet steeds te rekenen). Het rijden is goed te doen, bijna allemaal recht-toe-recht-aan, cruise-control aan. Wanneer we bij de Travelodge aankomen geeft het scherm in de auto 48C aan en wanneer we uitstappen is de warmte dan ook overweldigend.

We checken in en de hoteleigenaar geeft aan dat het volgens hem zelfs 52C is. HOT! Heel gewoon voor deze omgeving, het is ook nog wel eens warmer....onvoorstelbaar! We brengen onze koffers naar onze kamer en daar draait de airco op volle toeren. De hoteleigenaar geeft nog wat tips voor de beste plekken aan het meer en we kleden ons snel om en stappen weer in de auto om een klein stukje te rijden naar het meer. Aan het meer zijn overkapte picknickplaatsen. Hier leggen we onze spullen neer en lopen snel het meer in, maar dat is een vreemde gewaarwording.. het water is wel 35C! Het water is glashelder en Rick en Vera vermaken zich prima met hun duikbrillen op. Ze duiken allerlei schatten op, schelpjes, bierdoppen, steentjes en hebben veel plezier. Je hoort hen helemaal niet klagen over de hitte. Om 18.00 uur staat de zon zo laag dat de dat de daken boven de de picknickplaatsen geen bescherming meer bieden.We smeren de kinderen en ons zelf elke dag met P20, wat een ideaal spul is dat. De hele dag geen omkijken meer naar en nog geen enkele keer verbrand. We besluiten naar de Mexicaan, Casa Serrano, te gaan die we onderweg hadden gezien. Bij de ingang staat een bord waarop staat dat kinderen op woensdag gratis kunnen eten. We moeten heel hard nadenken welke dag het eigenlijk is; we zijn het gevoel voor dag en tijd een beetje kwijt. Maar het is inderdaad woensdag. Pieter bestelt een Godfather Burrito en ik een Fiesta Tostada, de kinderen krijgen een kindermenu. We hebben flinke dorst en we krijgen mega-grote bekers met cola, die zodra ze half leeg zijn direct weer worden bijgevuld. We krijgen een voorafje met heerlijke nachos met verschillende dips. Het smaakt heerlijk! En de totale rekening... $ 25,82 (E 22,-). Valt dat even mee...7 opmerkingen:

 1. Hoi, wat maken jullie veel mee! En wat een toffe foto's , geweldig.
  Have fun! Groetjes van ons. Bbh

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat is vaak dat je soms niet meer weet welke dag het is in je vakantie. 48gr. pffff is wel erg heet;-)
  Mooi prijsje met z'n vieren voor $25 eten.
  Keep it cool!
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo!!

  Erg leuk weer jullie verslag! Ook erg leuk om de foto te zien van de temperatuur van de buitenlucht in de auto. Vooral het liedje wat er toen op de radio was!
  Grappig!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo familie,

  Mem zit naast mij. Dit is even een testberichtje.

  Groetjes Kitty en mem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Pieter,Jolanda,Rick en Vera

  Het is geweldig om elke dag het verslag te lezen.
  En mooie foto'erbij.Lekker temperatuurtje daar.Wij zitten nog niet op de helft.Geniet van alles.
  Groetjes mem

  BeantwoordenVerwijderen
 6. BELANGRIJK! Aan de ouders van Vera. Ik had als projectleider Saskia400 de foto van Vera voor het portret van Saskia aan de Leeuwarder Courant gestuurd. Ze vinden het leuk die te plaatsen (plus quote van ouders -voornamen?- over wat ze vonden van de gelijkenis) maar de foto op het blog heeft te weinig resolutie voor plaatsing. Wilt u svp PER OMMEGAANDE de originele foto toesturen aan padehaan25@hotmail.com? Dan zorg ik voor snelle doorgeleiding. Hartelijk dank, groet, Peter de Haan 0031 58 2887388

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hou Jolanda , ben vanavond gebeld door Peter de haan van Saskia 400. Hij heeft als t kan dringend de foto van Vera en het schilderij nodig voor een plaatsing in de Leeuwarder courant. Zou hè de foto kunnen mailen naar
  Padehaan@hotmail.com. Ivm de gelijkenis van Vera en Saskia . Bianca

  BeantwoordenVerwijderen